2017-2018 Uşak Üniversitesi Genel Öz Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi 2017-2018 Akademik Kurul planlaması dahilinde “Genel Öz Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıda Uşak Üniversitesi ile KalDer (Türkiye Kalite Derneği) arasında gerçekleşen ortak çalışmalar adına Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve KalDer Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Özdoğan arasında protokol imzalandı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı konuşmada kalite çalışmalarını önemine değinerek Uşak Üniversitesi olarak KalDer ile imzalanan protokolün ve gerçekleştirilecek olan ortak çalışmaların hayırlı olmasını diledi..

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı konuşmada kalite çalışmalarını önemine değinerek Uşak Üniversitesi olarak KalDer ile imzalanan protokolün ve gerçekleştirilecek olan ortak çalışmaların hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin beşeri kaynaklar ile bilim ve teknoloji ekseninde dünyada gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmesi için üniversitelerin elini taşın altına koyarak katkı sunması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş “Mevlana’nın da söylediği gibi “kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır” ifadesinden de ders alarak çalışmak, üretmek ve ülkemize hem bireysel olarak hem de bir kurum olarak değer katmak gerekiyor.   Kaliteyi, işimizde ve iş süreçlerimizde iyileştirmeler yaparak artırmamız gerekiyor. Kalite; bir hedef değil hiç bitmeyecek bir süreçtir. Bu süreçte hem akademik hem de idari personelimize büyük görevler düşmektedir. Bu anlamda üniversitemizin kalitesinin artmasına yönelik emeklerini ortaya koyan ekibimizi destekliyor ve onların kalite anlamında oluşturmaya gayret ettikleri çalışmaları ile sizlerin bu çalışmalara katkılarınızı önemli buluyorum. YÖK Kalite Kurulu, KalDer gibi kuruluşların, bizlere önerdiği modeller çerçevesinde ve bu yolda yürümek konusunda kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi 2023, 2053, 2071 hedefleri yolunda, ülkemizin sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön veren, dönüşümlere öncülük eden kurumlar arasında yer almak için bütün gücümüzle çalışacağız. Bu nedenle akademisyeniyle, idari personeliyle ve tüm çalışanlarıyla kalitenin arttırılması için el ele çalışacağız.”dedi.

Uşak Üniversitesi Kalite Çalışmalarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, üniversitede yürütülen kalite çalışmaları ile ilgili bilgi vererek öz değerlendirme toplantılarının periyodik olarak devam edeceğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından toplantı 3 oturum halinde devam etti. Oturumlarda fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının öz değerlendirme raporları sunularak fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.