Üniversitemizde İç Tetkik Açılış Toplantısı Gerçekleşti

Üniversitemizde yürütülen kalite çalışmalarının, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim sistemi standardına göre yeterliliğinin, etkinliliğinin takibi ile eksikliklerin ve uygunsuzlukların tespit edilerek giderilmesi amacıyla 20-23 Mayıs 2020 tarihleri arasında tüm birimlerimizle yapılacak olan İç Tetkikin Açılış Toplantısı, 20 Mayıs 2020 tarihinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof..Dr.Metin GÜMÜŞ, iç tetkik ekipleri ve birim yöneticilerinin katılımıyla çevrimiçi (online) olarak  gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşması yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof..Dr.Metin GÜMÜŞ, COVİD-19 salgını süresinde kalite çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirterek, “Dünyamızı etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecinin ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Dolayısıyla bu süre zarfında dokümantasyon çalışmalarını tamamlamak istiyoruz. Kalite Koordinatörlüğünde görev yapan arkadaşlarımızın birimlerle yapmış olduğu çalışmalar sonucunda dokümantasyon bazında çok fazla eksiğimiz olmadığını düşünüyorum. Fakat dış denetimden önceki bu süreç Üniversite olarak kalite yolculuğumuzda hangi noktaya geldiğimizi göstererek varsa eksiklerimizi tamamlama imkanı verecek.” dedi.

Toplantı sonunda üç gün sürecek ve online yapılacak olan iç tetkik programı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Metin GÜMÜŞ, İç tetkik sürecinin iç tetkik ekipleri ile birimlerdeki personel arasında karşılıklı iletişim ve bilgi alışverişi içerisinde sağlıklı ve planlandığı şekilde geçmesini istediğini belirtti.